Mákos bobájka
Mákos bobájka
50 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
30 dkg mák
fahéj
10 dkg méz, 10 dkg bio nádcukor
2 kk szódabikarbóna
2 kk borkőpor
1 db citrom leve
1 liter rizstej
1,5 dl olaj
Gyúrjuk össze a tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a borkőport, a nádcukrot és az olajat annyi vízzel, hogy nem ragadós, lágy tésztát kapjunk. Gyúrjunk bele hosszúkás, 2-2,5 cm átmérőjű rudakat - ezeket karikázzuk fel, kb. fél centi vastag szeletekre, és süssük ki süt"oben közepes lángon.
Keverjük össze a ledarált mákot a citromlével, a mézzel és a fahéjjal, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy szószos állagot kapjon. Ha megsült a tészta, hagyjuk kihülni, majd öntsük le rizstejjel, és keverjük össze a mákos szósszal. Süssük át egy kicsit.
Beküldő: Helga
|