Fánk
Fánk
-13 dkg durum tésztaliszt
-1 csipet só
-10 db édesítő tabletta
-7 dkg Tea vaj
-1/4 liter víz
-2 evőkanál étkezési keményítő
-1 cs.sütőpor
-napraforgóolaj a sütéshez
A vizet egy lábasban föltesszük a tűzhelyre, és beledaraboluk a vajat, beletesszük a sót és az édesítőt. Felforraljuk, majd egyszerre beletesszük a lisztet, és erőteljesen keverjük addig, míg összeáll, és elválik a lábastól. Ekkor félrehúzzuk, és hozzáadjuk a sütőporral előzőleg összekevert étkezési keményítőt. Fél óráig pihentetjük sütés előtt. 2 cm vastagra kinyújtjuk, és pohárral kiszaggatjuk. Forró olajban mindkét oldalát kisütjük.
Beküldő: Helga
|