Aprósütemény-tál
Aprósütemény-tál
50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
10 dkg szárított búzacsíra
10 dkg mazsola
5 dkg kókuszreszelék
gyömbér, egy csipet szerecsendió
2 kk szódabikarbóna
2 kk borkőpor
15 dkg bio nádcukor
1,5 dl olaj
Összegyúrjuk a lisztet, az olajat, a búzacsírát, a fűszereket, a nádcukrot és a kevés vízben feloldott szódabikarbónát és borkőport annyi vízzel, hogy gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát 1 órán át pihentetjük, majd fél cm-es vastagságúra nyújtjuk, és kiszúróformával kis süteményeket szaggatunk belőle. A tetejükre díszítés gyanánt teszünk a mogyoróból, dióból, kókuszreszelékből vagy mazsolából, melyeket óvatosan kissé belenyomkodunk a tésztába. Közepes lángos, kikent tepsiben sütjük meg a süteményeket.
Tipp: karobmázzal is bevonhatjuk a süteményeket a következőképpen: olvasszunk fel 30 dkg pálmazsírt, keverjünk bele 3 evőkanál karobport és 1 evőkanál búza- vagy kukoricakeményítőt. Keverjük csomómentesre, majd ha langyosra hűlt, mártsuk bele a sütemények alját vagy esetleg egyik felét.
Beküldő: Helga
|