Karobos-kókuszos szelet
Karobos-kókuszos szelet
Tészta:
-25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
-25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
-10 dkg kukoricaliszt
-15 dkg bio nádcukor
-2 kk szódabikarbóna, 2 kk borkőpor
-1 db citrom leve
-1,5 dl hidegen sajtolt olaj
A háromféle lisztet öszekeverjük, hozzáadjuk a nádcukrot, az olajat és egy kevés vizet. A borkőport és a szódabikarbónát szintén összekeverjük, hozzáöntjük a citrom levét, majd összegyúrjuk a tésztával. Végül kb. 5 dl víz hozzáadásával piskóta állagú tésztát készítünk. Közepes lángon szúráspróbáig sütjük.
Krém:
-25 dkg kókuszvaj
-10 dkg nádcukor
-kókuszreszelék
A kókuszvajat a cukorral együtt felolvasztjuk, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. Felhasználás előtt megvárjuk, míg kihűl.
Karobmáz:
-10 dkg nádcukor
-3-4 ek karobpor
-kb. 1 l víz, 1-2 ek. kukorickeményítő
-olaj
Kevés olajon felolvasztjuk a nádcukrot, beletesszük a karobport, felengedjük kb. 1 liter vízzel és felfőzzük. Kukoricakeményítővel sűrítjük be.
Összeállítás:
A tésztát három részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük karobmázzal, majd rátesszük a második lapot, amire a kókuszkrémet kenjük. A harmadik lapot a tetejére tesszük, és az egészet bevonjuk a maradék karobmázzal. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és már kész is van a karobos kókusz szelet!
Beküldő: Helga
|